Рус Укр
Зворотний дзвінок

На сумму

234 234 грн.
Корзина 9
Каталог

Як правильно одягатися взимку: корисні поради

18. 01. 2021

Що носити взимку, щоб було тепло та комфортно навіть при температурі до -30 градусів? Важливо заздалегідь подбати про гарну ізоляцію між вами та навколишнім середовищем. Багатошаровість – головний порятунок при сильних морозах. Фахівці «Stella Ricci» підкажуть, яка тканина найкраще підходить для холодної погоди і як правильно чергувати шари в зимовому образі.

Як правильно одягатися взимку, щоб було тепло

Шари дійсно кращий вибір, щоб зігрітися в холодну погоду. Секрет не тільки в якісному і теплому зимовому одязі. При правильному чергуванні шарів створюється повітряний прошарок, який прекрасно ізолює. З їх допомогою легко регулювати та підтримувати комфортну температуру. Щоб тепло одягнутися в морозну погоду, вам знадобиться всього лише три-чотири шари.

Основні шари зимового образу:

• Базовий: термобілизна, майка або футболка.

• Середній: водолазка, сорочка, светр або світшот.

• Зовнішній: пальто або куртка із захисним шаром від дощу та вітру.

• Додатковий: стьобана жилетка, тонка куртка, дощовик.

Додатковий шар допоможе не змерзнути в тонкій куртці або недостатньо теплому пальті. Середній прошарок може включати відразу дві речі, наприклад, вільний гольф і світшот. Кожен новий шар вибирайте трохи вільнішим за попередній або з хорошим ковзанням, щоб вони тісно не прилягали один до одного. Завдяки правильній черговості всі речі працюють злагоджено і забезпечують максимальне тепло.

Порада! Верхній шар (куртка, пальто, шуба) повинен бути досить просторим, щоб вмістити всі шари, але при цьому добре сидіти по фігурі, щоб не задував холодний вітер.

Яка тканина найкраще підходить для холодної погоди

У люті морози рятує поєднання натуральної вовни, синтетичних матеріалів і речей на пуху. Тому принцип багатошаровості побудований на використанні одягу з різних матеріалів. Кожен шар має свою певну функцію і потребує правильної черговості розміщення.

Топ-7 матеріалів для зимового одягу:

•  вовна;

• кашемір;

• ангора;

• шовк;

• акрил;

• фліс;

• поліестер.

Зверніть увагу! Кашемір, вовна, акрил - не гріють, а перешкоджають відведенню тепла нашого тіла з різним ступенем ефективності.

У цьому списку немає бавовни, тому що вона добре вбирає та утримує вологу, а це може призвести до переохолодження. Натуральна вовна добре ізолює навіть у вологому стані, до того ж стійка до запаху. Шовк непогано вбирає вологу, відмінно регулює температуру тіла і поміститься під будь-який одяг завдяки своїй тонкості. Із синтетичних матеріалів поліпропілен відмінно ізолює і відводить вологу.

Як вибрати правильну тканину для поєднання шарів

Матеріали створюються для певних цілей, наприклад, для збереження тепла і захисту від вітру. Щоб зрозуміти, як правильно одягатися взимку, потрібно розібратися в особливостях тканин і правильно вибирати шари. Потрібний матеріал посилилює природну здатність тіла зберігати тепло, забезпечує легкість, комфорт і безпеку в зимові морози.

1. Основа для нижнього шару

Завдання: відводити піт і залишати шкіру сухою.

Тканина: поліестер, мериносова вовна, шовк.

Нижній шар захистить вас від переохолодження. Він повинен добре прилягати до тіла, щоб швидко вбирати вологу. При великих морозах рекомендуємо використовувати термобілизну або лонгслів з флісовою підкладкою.

2. Середній шар

Завдання: зберігати тепло.

Тканина: вовна, акрил, утеплений трикотаж.

Для середнього шару добре підходять пористі матеріали з низькою теплопровідністю. Пухке плетиво затримує велику кількість повітря між волокнами. Цей шар повинен бути вільним для додаткової ізоляції.

3. Верхній шар

Завдання: підтримувати тепло і захищати.

Матеріали: пух, штучні наповнювачі.

У сильні морози зігрівають найкраще куртки з натуральним пухом. Але під час вологої погоди кращий варіант – пухкі куртки з синтетичним наповнювачем. Gore-Tex, Sympatex або нейлон – гарне доповнення для верху. Ці матеріали добре захищають від вітру, не пропускають вологу та дихають. З них виходять відмінні куртки для холодної погоди.

4. Додатковий шар

Завдання: утеплити/захистити.

Матеріали: фліс, пух, поліестер.

Щільний фліс відмінно підтримує тепло, але при сильних морозах краще використовувати стьобані куртки з пухом. Дощовик з поліестеру з шаром поліуретану або нейлон – відмінне доповнення тканинних курток і пальто від вологи та вітру.

Люди по-різному переносять холод, тому кількість шарів і їх товщину потрібно регулювати під особливості свого тіла. Але завжди варто пам'ятати про важливість зручного вільного взуття; утеплених штанів, колготок і кальсонів; затишного капюшона і теплого м'якого шарфа.

Використовуйте корисні поради, як правильно одягатися взимку і насолоджуйтеся теплими зимовими прогулянками в будь-яку погоду!

Інші новини
Підписка на новини
Отримуйте тільки актуальну інформацію про наші акції та новинки
Порівняння товарів ()