Рус Укр
Зворотний дзвінок

На сумму

234 234 грн.
Корзина 9
Каталог

Як обрати якісну тканину для пошиття костюма

29. 10. 2020

Коли справа доходить до пошиття костюма, потрібно враховувати безліч чинників. Крім стилістики і кольору важливо правильно підібрати тканину. Розуміння цільового призначення костюма і його бажаних характеристик допоможуть вам швидко зробити правильний вибір.

Як вибрати тканину для жіночого костюма

Все більше людей віддає перевагу індивідуальному пошиттю одягу в ательє. Цьому сприяє цілий ряд переваг. Наприклад, при купівлі комплекту в магазині ви можете правильно підібрати розмір, але зливатися з натовпом дівчат в подібних костюмах. Або знайти красивий варіант, але з тканини середньої якості. А хороший майстер пошиє ексклюзивний костюм з якісної тканини, який підкреслить ваші сильні сторони та індивідуальність.

Переваги пошиття костюма на замовлення:

  • ідеальна посадка при нестандартній фігурі;
  • створення дійсно ексклюзивних речей;
  • можливість вибирати якість і тип матеріалу.

Інтернет-магазин італійських тканин «Stella Ricci» пропонує безліч різних варіантів костюмної тканини. Вибір з усього асортименту може здатися складним завданням. Але розуміння характеристик різних тканин, а також того, для яких цілей вам знадобиться виріб, допоможе швидко вибрати тканину для пошиття костюма.

Основні вимоги до костюмних матеріалів

Якісна тканина для костюма зручна під час носіння, приємна на дотик, володіє хорошим зносостійким ефектом. На вибір тканини впливають кліматичні умови, бажаний фасон і стиль. Щоб одяг з костюмної тканини служив вам довгі роки без втрати зовнішнього вигляду, він повинен відповідати цілій низці вимог.

Властивості якісної костюмної тканини:

  • Міцність. Вироби повинні бути стійкими до механічних впливів.
  • Формостійкість. Правильна базова тканина з підкладкою і допоміжними аксесуарами будуть підтримувати початкову форму костюма.
  • Невелика мнучкість. Немнучкі тканини забезпечують пристойний вигляд одягу протягом усього дня.
  • Не утворює ковтунців. Важливо, щоб під час експлуатації на місцях згинів, під рукавами або на плечах не з'являвся ковтунці.
  • Стійке фарбування. Одяг з костюмної тканини найчастіше здається в хімчистку, тому стійкі кольори не втратять первісний вигляд.
  • Повітропроникність. Дихаючі тканини забезпечують належну вентиляцію, щоб регулювати температуру тіла як в жарку, так і в прохолодну погоду.
  • Теплопровідність. У холодну пору року костюми повинні зігрівати, але без парникового ефекту.
  • Мягкість. Це важливий критерій для забезпечення комфорту. Більш м'які матеріали допоможуть вам уникнути свербіння і жорсткості, які можуть бути в інших костюмних матеріалах.
  • Вага. Вибір ваги тканини залежить від клімату і навколишнього середовища, в якій буде носитися костюм. При цьому вона також має бути зручною.

Зверніть увагу! Щоб зрозуміти, скільки тканини потрібно для пошиття жіночого костюма, потрібно враховувати зріст та фасон виробу. Зазвичай на костюм йде близько 3 м тканини. Але перед покупкою краще проконсультуватися з вашим кравцем або менеджером магазину тканин, уточнити можливість усадки і т.п.

Асортимент костюмних тканин

Тканини для жіночого костюма відрізняються своїм різноманіттям. Як правило, костюмна тканина складається з вовни, бавовни або шовку. Шерсть і напіввовна - ідеальні варіанти для осінньо-зимового періоду. Невелике додавання синтетичних волокон збільшує зносостійкість і сприяє простому догляду.

Популярні тканини для жіночих костюмів:

  • вовна;
  • бавовна;
  • вельвет;
  • оксамит;
  • льон;
  • шовк.

Вовна пропускає повітря, ніжна для шкіри і прекрасно лягає на всіх типах статури. Завдяки своїй універсальності вовняні костюми можна носити в офісі, на весіллях, званих обідах і в будь-якому іншому випадку, коли потрібен офіційний або неформальний одяг.

Бавовняні костюми найкраще носити навесні, влітку і восени. Взимку для додаткового тепла краще використовувати щільну бавовну або суміш вовни і бавовни. Костюми з бавовни дуже універсальні. Під них можна одягнути сорочку на ґудзиках у формальній обстановці або надіти красиву футболку для більш невимушеного образу.

Поліестер - це синтетичний матеріал, який пропонує недорогу альтернативу вовняним або бавовняним костюм. Костюми з поліестеру, як правило, виглядають найменш формально. Костюми з шовку - відмінний вибір для теплої погоди і офіційних заходів.

Оксамит складається з поєднання шовку, бавовни і нейлону. Костюми з оксамиту дихаючі і розкішні на дотик. Ці костюми найкраще носити на офіційних заходах, таких як звані обіди. Для роботи або офісу вони не підходять.

Підкладка - має значення

Хороший костюм зобов'язаний мати якісну підкладку. Вона не тільки маскує виворітну поверхню, але і захищає вироби від деформації. Найкращими властивостями володіє шовкова підкладка і підкладка з віскози. Вони відмінно пропускають повітря і приємні на дотик.

Трендові моделі костюмів осінь-зима 2020-2021

У цьому сезоні в моді залишаються класичні костюми зі штанами, спідницями і шортами. Для моделей вільного крою, оверсайз та з «чоловічого плеча» чудово підходить костюмна тканина з принтом. Вони мають чудовий вигляд на витонченій жіночій фігурі, особливо з акцентом на талії у вигляді широкого пояса.

Популярні жіночі костюми:

  • в бежевих і пісочних відтінках;
  • у клітку будь-якого виду;
  • в однотонних яскравих кольорах;
  • в стилі Шанель.

Костюм - це вигідна інвестиція у свій гардероб. Він стає чудовою основою для великої кількості образів. Костюми шикарно виглядають з затишними светрами, витонченими блузами і спокусливими топами, утворюючи при цьому різний стилістичний настрій.

 

Поспішайте зшити свій неповторний елегантний костюм з брендової італійської тканини!

Інші новини
Підписка на новини
Отримуйте тільки актуальну інформацію про наші акції та новинки
Порівняння товарів ()