Рус Укр
Зворотний дзвінок

На сумму

234 234 грн.
Корзина 9
Каталог

Як обрати образ для мінливої погоди

14. 08. 2020

Мінлива погода та часта зміна температури ставлять нас в глухий кут. Що надіти, коли день обіцяє бути задушливим, але дощовим, а за прогнозом погоди очікується сильний вітер? Або коли на вулиці температура під 40 градусів, а в офісі під кондиціонером – холодно. Та й взагалі під кінець літа вранці й ввечері стає все прохолодніше, а вдень все ще жарко. У цій статті ми вкажемо ряд корисних порад та кращі варіанти комбінацій в одязі для ситуацій, коли погода змінюється кілька разів на день. Вони створюють комфорт, а також рятують від перегріву та застуди.

Як змусити одяг працювати холодним ранком і теплим днем

Влітку особливо звикаєш до теплої температури, тому часто ми лінуємося навіть подивитися у вікно. Хоча й там люди часом за інерцією йдуть в тоненькій футболці і шортах при 16-ти градусах під час дощу – адже на вулиці літо. Або навпаки, одягаєшся тепліше, а новий день видається спекотним вже з самого ранку. У такі незручні моменти часто доводиться жертвувати комфортом, зовнішнім виглядом або довго морочитися над складанням правильного образу. Тому краще всього заздалегідь підготувати зручні вбрання для холодного ранку та спекотного дня.

Поради, як влітку не спітніти і не замерзнути

  • Літом по можливості носіть тонкі бавовняні бюстгальтери без кісточок і без поролону всередині. У них ви будете менше пітніти.
  • Створюйте базовий літній гардероб з якісних натуральних тканин, щоб тіло завжди «дихало», а одяг швидко вбирав зайву вологу.
  • Надавайте перевагу вільним речам або тим, які добре тримають форму і не прилягають до тіла. Під час спеки повітряний прошарок дозволить менше пітніти, а в холодну пору буде краще тримати тепло тіла.
  • Носіть речі без підкладки, яка може створювати парниковий ефект.
  • Намагайтесь максимально прикритися. У прохолодний день з цим все ясно. Але ось в спеку нам здається, що чим менше на нас одягу, тим комфортніше буде день. Але насправді відкрите тіло сильно нагрівається на сонці, нам стає спекотніше, а шкіра навіть може отримати опік. Краще максимально прикрити тіло легким одягом з натуральних тканин.
  • Обирайте правильне взуття. Влітку ноги при ходьбі більше пітніють і сильніше набрякають. Тому підходять зручні моделі зі стійким каблуком та натуральною шкіряною підкладкою.
  • Підкочуйте штани та рукави. Закочені рукави і підсукані штанини допоможуть швидко відрегулювати покриття тіла, поліпшити вентилювання.
  • Створюйте літні багатошарові варіанти з легких тканин, які можна зняти і згорнути до невеликого розміру для зберігання в сумці.
  • Обзаведіться невеликим дощовиком, який легко можна взяти з собою на випадок дощу. Він захистить від води, сильного вітру і поліпшить теплоізоляцію при похолоданні.

2 найкращих способи одягнутися, коли вранці холодно, а вдень спекотно

Складно знайти універсальну річ, в якій ви не замерзнете вранці або під кондиціонером, при цьому будете відмінно відчувати себе в спеку. Все суто індивідуально. Але відомі комфортні образи для нестабільної погоди в підсумку зводяться до двох варіантів:

1.Накинути або взяти з собою верх: сорочки, кардигани, джинсові куртки, тонкі светри.

2.Одягати довгі спідниці/штани та закриті блузи/сорочки з довгими рукавами.

Тонкі сорочки з натуральної тканини і сукні-сорочки – ідеальний варіант для легкої накидки, коли вранці прохолодно. Її можна накинути поверх, зав'язати як топ, а з підвищенням градусів засукати рукава, пов'язати на пояс або зовсім зняти.

Кардигани – найпоширеніший варіант захисту від прохолоди. Для літа підійдуть тонкі трикотажні варіанти, які нескладно заховати в сумці. З наближенням осені – плавно переходимо на більш щільні вовняні варіанти.

Вільна джинсова куртка підтримує комфортну температуру вранці і ввечері, при цьому добре захищає від сонячних променів вдень. Це максимально універсальна річ, яка стильно виглядає з сукнями, спідницями і джинсами.

Светр светру – різниця. Для літа існують оптимальні варіанти з бавовни, які не будуть сильно зігрівати. Це відмінний варіант для створення затишного образу з шовковим платтям в білизняному стилі – і красиво, і практично.

Якщо у вас немає бажання створювати багатошарові образи або носити в руках той самий кардиган, куртку або піджак, спробуйте надіти максимально закритий одяг з якісних натуральних тканин. Наприклад, навіть саме закрита шифонова сукня добре вентилюється, створює повітряний прошарок для підтримки тепла в прохолодний день і прекрасно захищає шкіру від сонячних променів.

Кращі тканини для терморегуляції, коли то спекотно, то холодно

При частій зміні температурного режиму на вулиці або через індивідуальні особливості тіла одяг з якісної тканини стає необхідністю. Натуральні матеріали допоможуть легше переносити температурні скакання упродовж дня.

Найпоширенішими натуральними тканинами з високим рівнем терморегуляції залишаються бавовна, льон, шовк і конопляні волокна.

  • Хлопок – прекрасно «дихає» і швидко вбирає вологу. Тканина може линяти і збігатися після прання, вимагає розумного підходу до догляду. Має відносно невелику вартість, тому це максимально доступний варіант для повсякденної літнього одягу.
  • Льон – унікальний натуральний матеріал рослинного походження, який мало забруднюється, добре вбирає вологу і швидко сохне. Тканина міцна, речі з неї прослужать довго. Вони відмінно рятують в спеку, зігрівають в холод. Матеріал тільки з волокон льону досить сильно мнеться. Щоб цього уникнути, вибирайте сумішеві варіанти.
  • Шовк – найцінніша нитка тваринного походження. Тканина максимально приємна до тіла. Вона не нагрівається в спеку, створює приємний ефект прохолоди на тілі. У холод – підтримує комфортну температуру тіла і зігріває. На дотик тканина завжди здається сухою, при цьому швидко випаровує зайву вологу зі шкіри. Але якщо вона буде тісно прилягати до тіла, то можуть з'явитися вологі плями.
  • Конопляні волокна – це найбільш витривала і міцна тканина, яка перевершує всі натуральні тканини в своїй зносостійкості. Пористі волокна краще вбирають вологу, забезпечують відмінну циркуляцію повітря, зберігаючи прохолоду в спеку.

Зверніть увагу! Технології постійно розвиваються і вже сьогодні можна знайти досить непогані варіанти синтетичних тканин з високими гігієнічними властивостями. Сюди можна віднести віскозу і деякі види дорогого поліестеру.

Нестабільна погода – явище малоприємне. Але через неї не треба жертвувати комфортом або зовнішнім виглядом. Якісні натуральні тканини з Італії для розкішних базових речей на літо шукайте на ricci.com.ua.

 

Рятуйтеся від температурних перепадів стильно зі «Stella Ricci» та діліться з друзями корисними порадами!

Інші новини
Підписка на новини
Отримуйте тільки актуальну інформацію про наші акції та новинки
Порівняння товарів ()