Рус Укр
Обратный звонок

На сумму

234 234 грн.
Корзина 9
Каталог

Кольорове коло. Комбінування кольорів. Частина 2

19. 11. 2022

 

 

Продовжуємо розбирати кольорові поєднання та переходимо до більш складних та сміливих комбінацій.

 

  1. Комплементарне поєднання. Часто називають контрастне або доповнюючи.

Варіант, коли кольори розташовані на протилежних сторонах кольорового кола Іттена. Таке поєднання виглядає досить живо, енергійно та у деяких варіантах дуже сміливо, особливо якщо обирати насичені яскраві кольори.

  1. Роздільне комплементарне.

Чудова варіація коли хочеться яскравості, але сміливості ще не так багато J Це більш спокійний варіант в порівнянні з номером 6 – тут поєднання 1 основного кольору та 2-х додаткових. Замість протилежного кольору беремо сусідні до нього кольори. Контрастна, але вже більш стримана схема. Наприклад, Фуксія+жовтий+зелений (кольори однієї інтенсивності!) – плаття фуксія, жовтий та зелений – в аксесуарах. Ще кораловий+салатовий+бірюза. Загалом, треба купити або намалювати собі кольорове коло і стильно гратися з повсякденним лукомJ.

  1. Тріада

Поєднуємо 3 кольори, які лежать на однаковій відстані один від одного (з кольорів утворюється рівносторонній трикутник). Ця схема підтримує контрастність при збереженні гармонії. Маємо яскравий лук навіть обравши кольори ненасичені.

  1. Квадрат

Поєднання 4-х кольорів, рівно віддалених один від одного – утворюється квадрат.

Наприклад, Темно-червоний+фіолетовий+світлий хакі+синьо-зелений.

  1. Тетрада

Поєднання 4-х кольорів – один основний, два – доповнюючи, та один – для акценту. Кольори утворюють прямокутник.

Наприклад, Бірюза+синьо-фіолетовий+кораловий+помаранчевий.

Останні схеми більш складні і треба дуже правильно підійти до поєднання кольорів та розподілити їх на основні та акцентні. Якщо ви новачок і лише зараз поставили собі за мету розібратися та активно використовувати, рекомендуємо йти по наростанню складності та експериментувати починаючи з аксесуарів.

В наступній останній частині 3 ми поділимося лайф хаками для створення гармонійного образу, враховуючи також поєднання принтів. Чекаємо вас на наступному тижні!

 

                                

Другие новости
Подписка на новости
Получайте только актуальную информацию о наших акциях и новинках
Сравнение товаров ()