Рус Укр
Обратный звонок

На сумму

234 234 грн.
Корзина 9
Каталог

ШОВК – святковість чи буденність?!

17. 01. 2023

Шовк – одна з найцінніших та красивіших тканин.

В цій статті будемо розбиратися чому шовк такий популярний та дорогий, та чи можна шити та вдягати шовкові вбрання в повсякденному житті, або ж це лише святкова прерогатива?! Головний момент –  говоримо про натуральний шовк,який виготовляється з тутових шовкопрядів, а не про синтетичні матеріали, які візуально на нього схожі!

По-перше, давайте згадаємо трохи історії.

Появою шовку ми зобов’язані Стародавньому Китаю, де ця тканина існувала ще за 3 тис років до н.е. Його виробництво – велика таємниці і за спробу вивезти з країни кокони шовкопрядів каралися смертю. В Індії шовк з’явився завдяки хитрості царя, який віддав свого сина за китайську принцесу та в якості приданого забажав насіння тутового дерева та личинки шовкопряда. Не в змозі  опиратися, принцеса в зачісці заховала та вивезла з країни личинки та насіння. В Візатію шовк попав теж таємно – монахи таємно  вкрали та винесли в своїх посохах кокони.

 Шовк – це протеїнове натуральне волокно, що виготовляється з коконів тутового шовкопряда.  Є «дикий» різновид шовку, який отримується з інших видів гусениць та погано піддається фарбуванню, його виробництво сягає значно менших об’ємів ніж окультуреного шовку.

Цікаві факти про шовк:

  • Довжина нитки з одного кокона може досягати 800 метрів.
  • Для виробництва 500г шоку потрібно близько 3000 коконів шовкопряду. Щоб сформувати моток шовкової нитки вагою 250г потрібно 12 годин роботи.
  • Шовк – тонкий, але дуже міцний матеріал, 16 слоїв шовку витримують пулю з Магнум 357.
  • В тканині є шовковий клей – сиріцин, який не дає заводитися пиловому кліщу, завдяки чому тканина є гіпоалергенною.
  • 80% всього виробництва шовку припадає й досі на Китай.
  • Щоб виготовити 1м шовку треба 2800-3300 коконів, для галстуку треба 110, на блузу – 650 коконів.

 

Властивості:

  • Прочніть
  • Гіпоалергенність
  • Терморегуляція – взимку добре тримає тепло, влітку «охолоджує»
  • Гарно вбирає вологу
  • Гарні гігієнічні властивості, завдяки чому використовується навіть в косметології.

АЛЕ: шовк не можна сильно викручувати та терти, у нього низька світлостійкість (всього 200 годин прямого сонячного світла міцність зменшується вдвічі).

Одяг з натурального шовку ми можемо віднести до елітної категорії. Його ціна досить висока.

І головне питання – коли ж його носити?

Якщо обираємо монолук та атласний шовк, шовк дюпон, то доцільно все ж таки шити святкові та вечірні вбрання. Однак атласний шовк наразі дуже популярний в буденності для пошиття плаття-комбінації або костюму в піжамному стилі. Гарним варіантом буде поєднання атласного шовку з різними фактурами та типами тканин – трикотаж, вовна, бавовна. В цих випадках шовк буде елементом акценту, це прекрасний варіант для буденного життя – гарно та комфортно. Діловий костюм чудово підкреслить та додасть родзинку шовкова блуза або шарф – от вам варіант для офісу та ділової вечері.

Також пам’ятаємо про шовк креп (матовий), шовк твіл, шифон, органзу. З крепового шовку можна пошити чудовий костюм для прогулянок в парку, а з шифону – повітряну жіночку сукеночку для прогулянки на яхті.

Як бачите, шовк дуже функціональна та різностороння тканина і обов’язково повинна бути присутня в гардеробі кожної жінки!

Купити одяг з натурального! 100% шовку досить складно (бо багато замінників) та дорого, але пошити – супер варіант! Stella Ricci вам в цьому допоможе J

Тому скоріш заходьте на нашому сайті в категорію шовк однотонний та шовк принтований та обирайте до смаку найкращу елітну тканину за досить приємними цінами.

Другие новости
Подписка на новости
Получайте только актуальную информацию о наших акциях и новинках
Сравнение товаров ()