Рус Укр
Обратный звонок

На сумму

234 234 грн.
Корзина 9
Каталог

Жилет – варто чи ні?!

16. 10. 2023

Жилет - необхідність чи непотріб?! 
      Коли погода зовсім не зрозуміла і мінлива, коли тут тобі холодно, а через 10 хвилин вийшло сонце і тобі скаженого жарко, коли кожен ранок ти не можеш зрозуміти що ж вдягнути сьогодні, на допомогу проходить він - стильний та практичний елемент гардеробу - жилет!

Чи на справді він такий класний? Давайте розбиратися.
Сьогодні жилет - це не просто частина класичного чоловічого костюму "трійка", це верхній одяг, коли ми говоримо про холодну пора року, та звичайнісінький верх, коли бачимо сучасну дівчину в костюмі з жилетом (жилет+брюки, жилет+бермуди наприклад).
Жилет та безрукавка - окремі речі. Жилет - топ або верхня частина одягу без рукавів, як правило, має круглий чи V-образний виріз та гудзики, а безрукавка - це светр або полувер без рукавів.


Жилет прийшов на заміну камзолу і став популярним наприкінці 18ст. У ХІХ ст жилет грав роль корсету, який надавав фігурі більшої стрункості та подовжував її.
Є версія, що жилет виник ще у 17ст та прийшов до нас з Турції. По іншій версії він виник в Європі дякуючи портному- новатору з прізвищем Жиле, який і ввів його в моду. 
Жилет може бути без гудзиків! В Японії він має назву хаорі. Хаорі має прямий крій та вдягається поверх кімоно або з хакама. Такий жилет тримає шовковий шнур "хаорі-хімо".


Але якби там не було, сьогодні жилет широко використовується в повсякденному житті, особливо важно собі уявити такі популярні спортивні та кежельні костюми без нього. До джинсів він теж чудово пасує. З футболкою чи світшотом - вибір за вами.
Жилет захищає від холоду та вітру, а відсутність рукавів дозволяє вільно рухатися та відчувати себе комфортно. До речі жилети-дутики дуже зручні для водіїв авто (їх вдягають навіть взимку). 
Є також стильні жилети з хутра, замші, шкіри, вони мають різну довжину та крій, що дозволяє вдягати їх як в повсякденному житті, так і на урочисті події. 

Мій висновок такий: жилет - потрібна і практична річ у гардеробі. А як ви ставитеся до жилетів в чи маєте в своєму гардеробі?!

Другие новости
Подписка на новости
Получайте только актуальную информацию о наших акциях и новинках
Сравнение товаров ()