Рус Укр
Зворотний дзвінок

На сумму

234 234 грн.
Корзина 9
Каталог

Giorgio Armani: становлення бренду, особливості стилю та модні поради

16. 07. 2020

Джорджо Армані – один з найбагатших людей Італії та найбільш впливових модельєрів. Його колекції одягу славляться елегантним дизайном і зручністю, що стало революційним поєднанням в 70-ті роки. На честь недавнього дня народження геніального дизайнера, пропонуємо згадати особливості світового бренду Giorgio Armani й актуальні для кожної жінки поради від геніального модельєра.

Шлях до становлення в світі моди

11 липня виповнилося 86 років знаменитому дизайнерові Джорджіо Армані. Найширшому успіху та визнання таланту передували довгі роки пошуку себе. Юний Армані, під впливом воєнних подій і прочитаного роману А.Кроніна «Цитадель», серйозно задумався над медициною і з часом вступив до медичного факультету. Але вже через два роки від постійного виду крові, ран і операцій – передумав. У його житті з'явилося нове захоплення – фотографія. Тому деякий час він пропрацював помічником фотографа.

Після армії Джорджіо влаштувався в міланський універмаг «Ринашенте» підсобним робітником, де пропрацював 7 років. Завдяки доброму смаку його підвищили до оформлювача вітрин, пізніше перевели до закупівельників одягу. Там майбутнього дизайнера зауважив модельєр Ніно Черутті й Армані став його асистентом в 1961 році. Відкрити компанію і випустити колекцію під власним ім'ям Армані умовив його друг – архітектор Серджіо Галеотті, який згодом узяв на себе фінансове управління.

Кар'єра Джорджіо Армані в світі моди розпочався тільки в 40 років. Але це абсолютно не завадило знайти всесвітню любов і популярність. Перша і відразу ж успішна чоловіча колекція одягу від Армані з'явилася в 1974 році. Слідом за нею через рік вийшла й жіноча колекція. Обидві відрізнялися особливим «полегшеним» комфортним кроєм і стильним дизайном, які блискавично завоювали серця Європи, а потім і всього світу. Особливий поштовх до визнання новаторських ідей італійця дала робота над костюмами для фільмів «Американський жигало» і «Красуня».

Особливості унікального бренду Giorgio Armani

Основною заслугою Армані стало удосконалення брючного костюма для чоловіків і жінок. Спочатку вони відрізнялися високим ступенем структурування, мали незграбні силуети й істотно сковували рухи. Тоді ще маловідомий дизайнер вирішив використовувати більш легкі тканини, інші кольори, прибрав підкладку і масивне набивання на підплічниках, перемістив ґудзики. Це дозволило створити красиві плавні лінії в одязі, відчувати себе комфортно і виглядати цілком елегантно.

Відмінні риси бренду:

• Армані зробив лінію плечей похилими, а жіночі моделі силуетними за формою тіла.

• Для пошиття жіночих і чоловічих костюмів став використовувати однакові тканини.

• Виділив пріоритетні кольори – білий, бежевий, чорний, темно-синій, сірий і червоний.

• Використовує бездоганний крій з чіткими лініями, що не сковує рухи.

• Обирає дорогі тканини – натуральну шерсть, кашемір, замшу і особливо оксамит.

• Віддає перевагу простим образам з мінімумом декору та ідеальною посадкою по фігурі.

Армані завжди звертав особливу увагу на якість тканини. Тому для пошиття своїх колекцій закуповував їх на спеціалізованих підприємствах. Він перший органічно адаптував східний стиль одягу до світової моди, дотримуючись розкоші, елегантності та комфорту. Вишукані зручні речі з аристократичними нотками по-справжньому оцінили і зірки Голлівуду.

Рекомендації та правила від Джорджіо Армані

Костюм Giorgio Armani ще в 1994 році увійшов до списку головних базових речей в гардеробі. Зараз популярні знаменитості вибирають розкішні вбрання для особливих заходів, повністю покладаючись на дизайнерський смак Армані. Але в багатьох висловлюваннях модельєра криються чудові поради, які кожен може сміливо застосовувати для створення свого унікального і презентабельного стилю.

Топ-5 слушних порад від Джорджіо Армані:

1. «Різниця між стилем і модою - в якості»

Навіть досконалий крій виробу може зіпсувати погана якість матеріалу. Але самий простий крій з добірної м'якої тканини допоможе створити презентабельний образ. Купуйте тканини в спеціальних магазинах, як, наприклад, інтернет-магазин італійських тканин «Stella Ricci». Це виключає ризик придбання підробки й економить час на пошуки дійсно якісної тканини.

2. «Хороший дизайн і гарне виконання обов'язкові для елегантної речі. В цьому випадку ви не пошкодуєте про витрачені гроші »

В епоху мас-маркету складно виділитися з натовпу, купуючи одяг звичним чином. Інша справа річ зшита спеціально для вас – вона ексклюзивна, добре сідає по фігурі та підкреслює індивідуальний стиль.

3. «Вибирайте тканини нейтральних кольорів, без яскравих візерунків – вони будуть служити вам довше з точки зору моди»

Досконалий крій, мінімалізм і нейтральні кольори – це кращі критерії для створення базових речей, які прослужать вам роками. До того ж їх набагато простіше комбінувати між собою і з більш яскравими варіантами одягу.

4. «Основа чоловічого гардероба – піджак. Він завжди повинен ідеально сидіти. Варто надіти хороший піджак, а все інше додасться »

Складно не погодиться з таким твердженням. Для жінок воно також актуальне, особливо для ділового гардероба.

5. «Сьогодні часто саме аксесуари визначають зовнішність людини, тому не скупіться на хороше взуття, ремені, сумки і т.п.»

Виглядати стильно і сучасно тільки в сукні-футлярі з дорогої тканини можна. Але повноцінний завершений образ вийде створити тільки за допомогою невеликих деталей – прикрас, оригінального взуття і сумки. Мінімалізм – вітається, але економити на акцентних речах не варто.

Перераховані висловлювання відомого модельєра цілком прості й логічні. Будь-яке з них поліпшить ваш гардероб і наступні образи. Але навіть сам Джорджіо Армані закликав не зациклюватися на своєму одязі, а пам'ятати, що мода виступає лише способом самовираження і найстильніші аутфіти повинні виглядати так, ніби до них доклали мінімум зусиль.

 

Надихайтеся розкішними образами від геніального Джорджіо Армані для створення свого унікального стилю і максимальної впевненості в собі!

Інші новини
Підписка на новини
Отримуйте тільки актуальну інформацію про наші акції та новинки
Порівняння товарів ()